Begraven

Bij een overlijden in uw familie zijn er veel zaken die moeten worden geregeld. Wij bieden u graag ondersteuning bij alles wat er komt kijken bij het verzorgen van een begrafenis. Bij ons staan de wensen van de overledene en nabestaanden centraal.

Begraven

Als u ervoor heeft gekozen uw dierbare te gaan begraven komen daar een aantal zaken bij kijken:

  • De dienst
  • Het begraven
  • De condoleance

De dienst

Dit is meestal de volgorde van de gehele plechtigheid. Tijdens de dienst wordt iedereen uitgenodigd in de aula. Er is muziek te horen en er zijn eventueel mensen die spreken. U bepaalt zelf van begin tot eind hoe de dienst eruit ziet. In onze aula staat bovendien een pijporgel dat u kunt gebruiken. Wij kunnen zorgen voor een organist als u dat prettig vindt, maar het is ook mogelijk om zelf te spelen.

Het begraven

Wanneer de dienst is afgelopen loopt u achter de kist aan naar het graf. Ook bij het begraven bestaat er de mogelijkheid om te spreken. Wij zorgen dan voor een microfoon. De kist kan op twee manieren in het graf worden neergelaten: met een graflift of met touwen. Aan het dichten van het graf kan u en uw familie mee helpen of u kunt er symbolisch wat aarde op gooien.

De condoleance

Wij begeleiden u na het begraven naar de condoleanceruimte. Daar kunt u samen met de familie, vrienden en kennissen van de overledene samen zijn.

Meer weten? Neem nu contact met ons op »

Maak een afspraak

De manier waarop de begrafenis is geregeld draagt bij aan de verwerking van uw verlies. Bij het verlies van uw dierbare moet u dan ook kunnen rekenen op een uitvaartondernemer die u met rust en kennis van zaken begeleidt. Wij denken met u mee en zorgen voor een respectvolle uitvaart. Neem contact met ons op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak.

Vijver
nvt
Crematorium en Begraafplaats Amersfoort
Crematorium en Begraafplaats Amersfoort
nvt
Crematorium en Begraafplaats Amersfoort
Crematorium en Begraafplaats Amersfoort
laan
Laan naar Aula Crematorium en Begraafplaats Amersfoort
Laan naar Aula Crematorium en Begraafplaats Amersfoort
Begraafplaats
Bosbegraafplaats De Rusthof Amersfoort
Bosbegraafplaats De Rusthof Amersfoort

Begraven

Loofbomen en altijd groene naaldbomen geven Begraafplaats Rusthof een bijzondere sfeer. Wij adviseren en begeleiden u bij de keuze van een rustplaats.

Meer over begraven