Cremeren

Het cremeren vindt plaats in ons Crematorium Amersfoort op het terrein van de begraafplaats Rusthof. Het ligt centraal in Nederland en is omringd door een prachtige bosomgeving.

Cremeren

Als u kiest voor cremeren, verzorgen wij deze crematie graag voor u. We zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes goed verloopt. De invulling van de plechtigheid gebeurt helemaal naar wens van u en uw familie. Het is belangrijk de crematie tot een persoonlijk geheel te maken.

Voor en tijdens de dienst

Tijdens de voorbereiding ontvangen wij de familie en nemen we het programma nog eens goed door. We plaatsen de kist in de aula met de bloemstukken en kaarsen eromheen. Wij zorgen ervoor dat de plechtigheid goed verloopt en dat u zich nergens zorgen om hoeft te maken. Tijdens de dienst zijn de familie en vrienden in de aula uitgenodigd. Er is vaak muziek te horen en het komt veel voor dat enkele nabestaanden spreken. Kies zelf de muziek uit die het beste bij de overledene past. Wilt u liever live muziek? Ook dat is mogelijk. Er staat een vleugel waar u gebruik van mag maken en wij kunnen ook een pianist regelen voor u.

De ruimtes

Bij de crematie wordt er gebruikgemaakt van verschillende ruimtes:

  • Familiekamer
  • Crematieruimte
  • Aula

Voor de naaste familie is er een familiekamer waar u zich in alle rust kunt voorbereiden op de plechtigheid. Ook als u zich even wil terug trekken of een moment voor uzelf nodig heeft is dat daar mogelijk. De crematieruimte zelf is met een scheidingswand en een ruimte patio gescheiden van de ruimtes die gebruikt worden tijdens begrafenissen. Na de uitvaartplechtigheid vindt het cremeren plaats waar u vanaf elke aula naar toe kunt lopen.

Na de dienst

Na de crematie kunt u in onze condoleanceruimte samen zijn met alle nabestaanden. We serveren daar koffie en cake of diverse andere dingen zoals u wenst.

Meer weten? Neem nu contact met ons op »

Cremeren bij Crematorium Amersfoort

Neem gerust eens contact met ons op als u meer wilt weten over het cremeren. Wij beantwoorden graag al uw vragen.

nvt
Crematorium en Begraafplaats Amersfoort
Crematorium en Begraafplaats Amersfoort
nvt
Crematorium en Begraafplaats Amersfoort
Crematorium en Begraafplaats Amersfoort
Vijver
Begraafplaats
Bosbegraafplaats De Rusthof Amersfoort
Bosbegraafplaats De Rusthof Amersfoort
laan
Laan naar Aula Crematorium en Begraafplaats Amersfoort
Laan naar Aula Crematorium en Begraafplaats Amersfoort

Begraven

Loofbomen en altijd groene naaldbomen geven Begraafplaats Rusthof een bijzondere sfeer. Wij adviseren en begeleiden u bij de keuze van een rustplaats.

Meer over begraven