Cremeren Amersfoort

Woont u in de regio Amersfoort en is er iemand in uw naaste omgeving overleden? Wij verzorgen crematies op het terrein van de begraafplaats Rusthof. Voor het cremeren in Amersfoort kunt u goed terecht in ons crematorium. Neem geheel op uw eigen manier afscheid van de overledene.

Cremeren Amersfoort

Direct na de uitvaartplechtigheid vindt de crematie plaats. Het is bij ons altijd mogelijk dat u als nabestaande aanwezig bent bij de crematie zelf. In bepaalde culturen is dat normaal en in andere culturen weer niet. U maakt deze keuze zelf. In een asbus worden vervolgens de asresten verzameld, die wij u na een maand kunnen geven. De crematieplechtigheid bestaat uit vier gedeeltes:

  • Voorbereiding
  • De dienst
  • De crematie
  • Condoleance

Voorbereiding

Tijdens de voorbereiding ontvangen wij de familie en nemen we het programma nog eens goed door. We plaatsen de kist in de aula met de bloemstukken en kaarsen eromheen. Wij zorgen ervoor dat de plechtigheid goed verloopt en dat u zich nergens zorgen om hoeft te maken.

De dienst

Tijdens de dienst zijn de familie en vrienden in de aula uitgenodigd. Er is vaak muziek te horen en het komt veel voor dat enkele nabestaanden spreken. Kies zelf de muziek uit die het beste bij de overledene past. Wilt u liever live muziek? Ook dat is mogelijk. Er staat een vleugel waar u gebruik van mag maken en wij kunnen ook een pianist voor u regelen.

De crematie

Zoals hierboven al genoemd is het mogelijk om ervoor te kiezen aanwezig te zijn bij de crematie. Dit gehele proces wordt geregeld door de computer en duurt ongeveer een uur en een kwartier. De as die overblijft komt in een asbus, waar we de naam van de overledene, de datum, het crematienummer en de naam van het crematorium op noteren.

Condoleance

Na de crematie kunt u in onze condoleanceruimte samen zijn met alle nabestaanden. We serveren daar koffie en cake of diverse andere dingen zoals u wenst.

Meer weten? Neem nu contact met ons op »

Cremeren in Amersfoort

Als u kiest voor cremeren in Amersfoort, verzorgen wij deze crematie graag voor u. We zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes goed verloopt. Neem contact met ons op als u nog vragen heeft of meer informatie wenst.

Vijver
laan
Laan naar Aula Crematorium en Begraafplaats Amersfoort
Laan naar Aula Crematorium en Begraafplaats Amersfoort
nvt
Crematorium en Begraafplaats Amersfoort
Crematorium en Begraafplaats Amersfoort
nvt
Crematorium en Begraafplaats Amersfoort
Crematorium en Begraafplaats Amersfoort
Begraafplaats
Bosbegraafplaats De Rusthof Amersfoort
Bosbegraafplaats De Rusthof Amersfoort

Begraven

Loofbomen en altijd groene naaldbomen geven Begraafplaats Rusthof een bijzondere sfeer. Wij adviseren en begeleiden u bij de keuze van een rustplaats.

Meer over begraven