Boek over vergeten helden en BN'ers

Burgemeester Bolsius van Amersfoort reikte onlangs aan de weduwe van muzikant Big John Russell het eerste exemplaar uit van Hier rust.... In het boek staan vijftig verhalen over bijzondere en bekende mensen die op Rusthof begraven liggen.

De redder van James Bond, een muzikant die optrad met The Beatles, een SS'er die stierf als verzetsheld. Maandenlang struinde onderzoeker Remco Reiding met fotograaf Marco Hofsté langs de graven op Rusthof, op zoek naar bijzondere mensen en opmerkelijke verhalen. Zo beschreef Reiding hoe zwaargewicht Russell op bijzondere wijze werd begraven, terwijl Hofsté een fraaie foto maakte van de blinkende gitaar op zijn opmerkelijke graf.

Het boek Hier rust... is voor 17.50 euro verkrijgbaar bij de receptie van Rusthof,  in de lokale boekhandels, VVV Amersfoort of te bestellen op www.remcoreiding.nl.

Bij Rusthof is een route uitgezet langs een deel van de graven. De wandeling brengt bezoekers op veel verschillende plekken op de begraafplaats. Bij de uitgelichte graven staan bordjes met de verhalen. Belangstellenden kunnen de route zelf lopen. De plattegrond is verkrijgbaar bij de receptie, VVV Amersfoort en/of kunt u volgen via de website,Rondleiding