Rusthof krijgt muurgedichten

 

Begraafplaats Rusthof krijgt twee muurgedichten. Op vrijdag 25 mei 14.00 uur maakt een professionele jury bekend wie de winnaars zijn van de dichtwedstrijd, die de begraafplaats heeft georganiseerd. Hun inzendingen worden als muurgedicht op Rusthof onthuld.

,,Heel veel mensen hebben enthousiast gereageerd op onze oproep om een gedicht te maken over de dood, afscheid nemen of iemand missen’’, vertelt initiatiefneemster Lisan van Hees van Rusthof. ,,We zijn zo blij verrast door de grote belangstelling en betrokkenheid dat we besloten hebben twee inzendingen als muurgedicht te onthullen.’’

De muurgedichten komen tot stand in samenwerking met de Stichting Muurpoëzie Amersfoort, die her en der in de binnenstad al tien gedichten op muren heeft geplaatst en in juni nog eens vijf gedichten onthult. Eind mei krijgt ook Rusthof dus een paar gedichten: bij de receptie en bij het rouwcentrum.

,,Ik werd door Rusthof benaderd, omdat men graag iets met poëzie op de begraafplaats wilde doen’’, zegt Nynke Geertsma van de Stichting Muurpoëzie Amersfoort. ,,Een goed idee. We organiseerden hiervoor een dichtwedstrijd en al gauw stroomde de ene na de andere mooie inzending binnen.’’ De twee winnende gedichten krijgen ook een plek in de Muurpoëziewandelgids, die de stichting in de zomer uitbrengt.

Achttien gedichten die niet werden uitgekozen voor op een muur, krijgen elders een tijdelijke plek. Tijdens de Week van de Begraafplaats (26 mei t/m 3 juni) worden ze geëxposeerd langs de hoofdlaan van Rusthof.