Orgelconcerten in aula 1 van Rusthof

Vier keer is aula 1 van Rusthof deze winter decor van orgelconcerten. Het eerste is al aanstaande zondag, vanaf 15.00 uur. Hans van Haeften brengt u met scherzo’s van Bach, Dienel, Reger, Duruflé en Gigout in kerstsfeer.

Luisteraars horen het orgel van een luchtige kant in een viertal scherzo’s. Dat zijn muzikale grapjes, omlijst door serieuzer werk. In de pauze mogen de luisteraars zelf thema’s aandragen voor de improvisaties voor de tweede helft van het concert.

Tijdens het tweede concert, op zondag 13 januari, bespeelt Hayo Boerema van de Laurenskerk in Rotterdam het orgel van Rusthof. Hij treedt op met solozanger Gijsbert Westland. ‘Duitse meesters en Britse liederen’ hebben zij hun optreden genoemd.

Het derde concert (‘Let’s dance’) vindt plaats op zondag 10 februari. Dan is het de beurt aan Rien Donkersloot, de organist van de Sint Joriskerk.

De orgelconcerten worden op zondag 10 maart afgesloten door een optreden van Van Haeften en saxofonist Hans Koster uit Utrecht. Zij bieden de bezoekers ‘Jazz inspiraties op orgel en saxofoon’.

Alle concerten beginnen om 15.00 uur. Ze duren ongeveer anderhalf uur met een pauze. Kaarten kosten 10 euro per concert. Reserveren is niet nodig.

Voor meer informatie: www.leusdenorgelconcert.nl