Achter de schermen bij lichtjesavond

02-12-2019

Lichtjesavond

Alweer voor de 15e keer organiseert begraafplaats en crematorium Rusthof de traditionele Lichtjesavond. Op kerstavond, 24 december, is de begraafplaats een plek van troost en samenzijn, van licht en saamhorigheid. De gebouwen van de begraafplaats zijn prachtig verlicht, en langs de paden en pleinen branden fakkels en kaarsen.

Dit jaar zal het koor Pebbles de muziek verzorgen. En net als vorig jaar is er weer de speciale herinneringsboom waarin mensen een wens kunnen hangen. Er is glühwein, koffie en warme chocomel, en kinderen kunnen marshmallows roosteren boven de vuurkorven. In één van de aula’s wordt rustige muziek gedraaid voor mensen die zich even binnen willen bezinnen.

Vrijwilligers

Behalve de muziek, de EHBO-ers en verkeersregelaars, de kaarsjes, kerstwensballen en de  catering, de aanstekers én de brandblussers is het natuurlijk belangrijk dat er voldoende vrijwilligers zijn deze avond. Rusthof-medewerker Nanny van Essen, die al 15 jaar meehelpt met de organisatie van de Lichtjesavond: “Veel vrijwilligers vragen of zij volgend jaar weer mogen komen helpen. Iedereen wil er echt zijn voor de bezoekers en is trots dat ze mee kunnen helpen aan deze speciale avond.”

Vanaf het eerste moment helpt ook de vereniging ‘Vrienden van Rusthof’ mee met de gastvrije ontvangst van de vele bezoekers. Zij zorgen ervoor dat er voor iedereen koffie, thee of chocomel ingeschonken wordt. En met rond de 3.000 bezoekers is dat een hele klus…

Verder zijn er zo'n twintig personeelsleden van de begraafplaats vrijwillig aan het werk. Zij zorgen ervoor, vaak samen met hun familieleden, dat alles goed en prettig verloopt.

“We zien hier zoveel verschillende mensen, maar deze avond zijn we allemaal gelijk en herdenken we onze dierbaren. Dat gevoel van gemis en herdenken hebben alle bezoekers deze avond gemeenschappelijk en dat merk je aan de sfeer. We hopen dat we nog jaren door kunnen gaan met deze bijzondere avond. Sommige bezoekers vertellen dat dit voor hen het hoogtepunt van Kerst is“.

Praktische informatie:

Dinsdag 24 december (kerstavond)

16:00 – 19:30 uur

Donatie voor Hospice Dome te Amersfoort

Alle consumpties zijn gratis, behalve een kop soep: 1 euro

Rusthof vraagt een donatie voor een grafkaars: 1 euro 

pinautomaat is aanwezig 

Parkeren 

We verwachten veel bezoekers. Volgt u weer de aanwijzingen van de verkeersregelaars op? Parkeren kan ook bij begraafplaats Maranatha in de buurt. En kom vooral op de fiets!

 

 

Delen:

Cookies

Deze site gebruikt cookies, kies hier welke u wilt accepteren.

Geavanceerd