Wandeling

10-05-2021

Activiteiten

Vanwege corona-maatregelen zijn groepsrondleidingen tijdens het Weekend van de Begraafplaats niet mogelijk. Zelfstandig een wandeling maken kan echter wel. Bezoekers kunnen dan zelf ervaren welk mooi terrein er – met vakmanschap, zorg en aandacht – beheerd worden door medewerkers en vrijwilligers. En dat onze begraafplaats iedereen, altijd, in alle stilte en schoonheid verwelkomt. Waar u als bezoekers kunt herdenken en gedenken; niet alleen de personen die daar begraven liggen, maar iedereen die wordt gemist.

Begraafplaats Rusthof ligt aan de rand van Landgoed Den Treek, en is sinds 1932 in gebruik. Ruim 35 hectare flora en fauna geeft u de ruimte voor een mooie wandeling.

Voor bezoekers van Begraafplaats Rusthof is een gratis plattegrond beschikbaar, deze is vanaf 28 mei beschikbaar via de receptie of bij de koffieruimte (na rechterpoort, na het gebouw naar rechts), en  te downloaden via onze website.

Op deze plattegrond staan onder andere de graven van bekende inwoners van Amersfoort, zoals Wim Jaquet en Toon Tieland.  Ook is er  een indrukwekkend Sovjet Ereveld waar 865 oorlogsslachtoffers begraven liggen. Via het Ereveld wandelt u naar de oorlogsgraven en het veteranen monument. Neemt u ook een kijkje bij de vijver en de bijenkast! 

We zouden graag zien dat u - in plaats van te wandelen in het stadspark, het bos of de weidevelden, kiest voor een wandeling op onze begraafplaats. Dat bezoek is uw aandacht en tijd meer dan waard.

 

Graag nodigen we u uit voor het maken van een wandeling over het gedenkpark: Begraafplaats Rusthof. Er is een gratis plattegrond beschikbaar, waarop de bijzondere plekken van deze begraafplaats gemarkeerd en beschreven staan. De broedhoop voor ringslangen, vele nestkasten maar ook de gebouwen, de bomen, graven en bijzondere monumenten, het landschap: er is veel moois te zien.

Download de plattegrond

 

Delen:

Cookies

Deze site gebruikt cookies, kies hier welke u wilt accepteren.

Geavanceerd