Weekend van de Begraafplaats 28, 29, 30 mei

10-05-2021

Bezoekers van een begraafplaats omschrijven de begraafplaats als een plek vol liefde. Een plaats waar zij hun overleden dierbaren vol liefde herdenken. Liefde is dan ook volop te vinden op begraafplaatsen, zoals bijvoorbeeld op de teksten op grafstenen en bij urnen. Die verhalen over liefde tussen geliefden, vrienden, collega’s, ouders en kinderen. De begraafplaats is de plek waar mensen hun liefde voor hun dierbaren kenbaar en voelbaar maken, en nog lange tijd kunnen beleven. Een begraafplaats is daarmee voor vele mensen een baken van troost, respect en eerbied.

Dat een begraafplaats een omgeving ‘vol liefde’ biedt, vindt men ook terug in de zorg en aandacht van de mensen die op de begraafplaats werken. Beheerders en vrijwilligers dragen zorg voor de nabestaanden die ze ontmoeten, voor de degenen die een graf komen uitzoeken of op zoek zijn naar een plek waar ze de as van een dierbare kunnen bijzetten. Daarnaast zorgen zij dag-in-dag-uit voor het onderhoud van de begraafplaats.  

De begraafplaats, tot slot, is ook vol liefde voor de natuur. In veel verstedelijkte gebieden is de begraafplaats een belangrijke (en schaarse) groene plek. Het kan één van de weinige plekken in een stad zijn, waar nog ruimte is voor stilte en herdenken.

 

Graag nodigen we u uit voor het maken van een wandeling over het gedenkpark: Begraafplaats Rusthof. Er is een gratis plattegrond beschikbaar, waarop de bijzondere plekken van deze begraafplaats gemarkeerd en beschreven staan. De broedhoop voor ringslangen, vele nestkasten maar ook de gebouwen, de bomen, graven en bijzondere monumenten, het landschap: er is veel moois te zien.

Download de plattegrond

 

Delen:

Cookies

Deze site gebruikt cookies, kies hier welke u wilt accepteren.

Geavanceerd