De vogels trekken zich niks aan van de problemen in de mensenwereld.

15-06-2020

2020 lijkt weer een goed jaar te worden voor de broedvogels in de nestkasten op Rusthof. Naast de Koolmezen en Pimpelmezen broeden er ook een stuk of twintig paartjes Bonte Vliegenvanger. De vogels trekken zich niks aan van de problemen in de mensenwereld. Logisch, want zij hebben het enorm druk met hun eigen dingen. Er moet worden gebroed, de jongen moeten 2 tot 3 weken gevoerd worden in het nest en vaak daarna ook nog een paar dagen. Sommige vogels, zoals de mezen en merels, beginnen zelfs aan een tweede nest. Na het broedseizoen wacht een nieuwe fase, de rui-periode. Vogels werken tijdens het broedseizoen keihard en hun verenkleed is aan het eind van het broedseizoen niet meer in goede conditie. Daarom krijgen ze een nieuw verenkleed. Dat noemen we ruien.

Avondexcursie
Door de beperkingen door het coronavirus konden we in april en mei jammer genoeg geen rondleidingen organiseren. Vogelaar Adriaan organiseert nog een wandeling op 25 juni om 19.30 uur, via info@vogelwachteradriaan.nl kunt u zich aanmelden.

Uiteraard met inachtneming van de landelijke richtlijnen. 

Jaarverslag 2019
Elk jaar komt er een mooi boekje uit met daarin de resultaten van het afgelopen broedseizoen. Naast verhalen en foto's staan er ook mooie interviews in met verschillende mensen die op Rusthof actief zijn. U kunt het jaarverslag de 1e week van juli ophalen bij de receptie van Rusthof.

 

Delen:

Cookies

Deze site gebruikt cookies, kies hier welke u wilt accepteren.

Geavanceerd