Informatie over uitvaarten en Coronavirus

19-03-2020

Informatie over uitvaarten op Crematorium en
Begraafplaatsen Amersfoort en Coronavirus


volgt de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu
(RIVM) op.

Wat zijn de richtlijnen?

De maatregelen van de overheid hebben grote invloed op de manier waarop uitvaarten kunnen plaatsvinden. Bijeenkomsten met meer dan 100 deelnemers kunnen niet doorgaan. Tot voorlopig 6 april mogen er tijdens een uitvaartplechtigheid niet meer dan 30 bezoekers bijeenkomen op publieke locaties. Daarnaast moet de horeca sluiten.

Wat betekent dit voor het CBA?

Kunnen er nog uitvaarten plaatsvinden?
Ja, dat kan. In de grote aula (Lichtzaal) tot maximaal 30 gasten en in de Torenzaal tot maximaal 10 personen. Op deze manier kan iedereen rekening houden met de 1,5 meter afstand tussen personen. Om besmetting zo veel mogelijk te voorkomen, wordt er geen koffie of thee geschonken.
Zijn er meer genodigden, dan kan helaas niet iedereen aanwezig zijn bij de uitvaartplechtigheid. We begrijpen dat dit grote invloed heeft op de verwerking van een overlijden. We doen er alles aan om een waardig en passend afscheid te verzorgen.

Livestream
Wanneer er meer genodigden zijn, dan kan men gebruikmaken van onze livestream: de live-uitvaart. Genodigden kunnen dan, net alsof ze er zelf bij zijn, de uitvaartdienst meemaken door te kijken via live-uitvaart. Onze medewerkers leggen graag uit hoe dit werkt.

Condoleren – hoe doen we dat?

Niets is waardevoller dan elkaar steun te betuigen, bijvoorbeeld door een handdruk of omhelzing, bij het verlies van een dierbare. Om verspreiding van het virus te beperken, geldt de dringende oproep om elkaar voorlopig geen handdruk meer te geven en fysiek contact tot een minimum te beperken. Respectvol medeleven kenbaar maken kan ook met woorden, een knikje of door de hand op uw hart te leggen.

De receptie is vooralsnog tot 6 april gesloten voor bezoekers.

Natuurlijk zijn we wel telefonisch bereikbaar.
Heeft u vragen, neem dan gerust contact op via 033 - 461 36 03 (bereikbaar tussen 09.00 uur en 13.00 uur)

 

Delen:

Cookies

Deze site gebruikt cookies, kies hier welke u wilt accepteren.

Geavanceerd