Onderhoud graven en park

15-06-2020

Elk jaar sturen we in mei of juni een rekening naar nabestaanden die gebruik maken van grafrechten.

Deze factuur heeft als titel ‘Onderhoud Graf’. Waar is het bedrag van deze factuur op gebaseerd?  Harry Bosman, hoofdbeheerder, geeft een uitleg:

“Een deel van de kosten zit ‘m inderdaad in het onderhoud van de graven, en een ander deel gaat over het onderhoud van het park. Voor het onderhoud van de graven doen we het volgende: schoonmaken, behandelen tegen algengroei, ophogen en aanvullen bij het verzakken van een graf (geen monument) , en meerdere keren per jaar verwijderen van onkruid en blad, en maaien.

Voor het onderhoud van het park kan ik een korte opsomming geven: de watervoorziening,  grafvazen inclusief houders, de gieters en harken bij de kranen, het onderhoud van de zand- asfalt- en grindpaden en het legen van de manden. Verder groenonderhoud: het weghalen van dode bomen, het snoeien van struiken en bomen, nieuwe beplanting, gras maaien, de stortkosten van groenafval, en de renovatie van de velden.”

Graag horen we van u of er nog wensen voor het onderhoud zijn. Ergert u zich ergens aan, mist u nog iets, heeft u een tip? Ook denken we aan een soort spreekuur, een inloopmoment, waarop u samen met de opzichter uw wensen kunt bespreken. Is daar behoefte aan? Laat het ons weten! via MSL.vanHees@amersfoort.nl

Delen:

Cookies

Deze site gebruikt cookies, kies hier welke u wilt accepteren.

Geavanceerd