Servicepunt

16-06-2020

In 2019 is het entreegebied van Rusthof heringericht. De parkeerplaats is opnieuw ingedeeld en er is eenrichtingverkeer ingesteld. Het groene karakter is gebleven. Er is ook nieuwe beplanting aangebracht, in de vorm van bomen, struiken en bloeiende lage planten. Er is echter nog een lege plek. 

In het ontwerp van het entreegebied is hier een servicepunt gepland. Het servicepunt is een gebouwtje waar rolstoelen en kruiwagens staan. Het gebouwtje komt langs de looproute van de parkeerplaats naar het voorplein van Rusthof. Het ligt direct naast de parkeerplaatsen voor mindervaliden.

Het servicepunt is ontworpen door ZSV-architecten uit Amersfoort. Twee bestaande bomen zijn in het ontwerp opgenomen. Het gebouwtje krijgt een natuurdak.

In het ontwerp is een overdekte bank opgenomen, zodat men hier kan wachten op de taxi of een familielid die met de auto langs komt.

Het gebouwtje bestaat uit een stalen skelet waarop houten latten worden bevestigd. Tussen de houten latten is ruimte, waardoor het gebouwtje transparant is en er licht naar binnen valt.

 

Delen:

Cookies

Deze site gebruikt cookies, kies hier welke u wilt accepteren.

Geavanceerd