Snoeiwerkzaamheden op veld J

06-11-2020

Van een aantal bezoekers hebben we gehoord dat zij schrikken van de snoeiwerkzaamheden. En sommigen vinden het zelfs een kaalslag…

Wat gaan we doen?

We gaan het uiterlijk en de uitstraling van een aantal velden van Rusthof, de velden A tot en met R, verbeteren. Deze velden zijn in de jaren 70 aangelegd. Toen was er nog geen sprake van een beplantingsplan. Het is nu tijd om deze velden te verbeteren en aan te passen aan de omgeving. Op dit moment werken we vooral op veld J. De sfeer van dit themagebied is open, luchtig en natuurlijk, en lijkt erg op de omliggende heidevelden van het Hazewater.

We snoeien de bestaande bomen, waardoor de nieuwe planten eronder meer licht krijgen. Sommige bomen moeten gekapt. Dit doen we vanwege de worteldruk die stenen grafmonumenten scheef of zelfs kapot drukken. Ook is er struikelgevaar door de wortels op de paden. In de naaldbomen zat de letterzetter, een parasiet. En een aantal berken zijn gekapt vanwege spechtgaten: hierdoor kunnen hele toppen afbreken. 

De grassen en bomen kunnen direct op het gewenste formaat geplant worden, dat zorgt voor snel een mooi resultaat. Ook de paden gaan we opknappen met nieuw grind.

Het uitdunnen en snoeien van bomen, verwijderen van dode bomen en huidige beplanting is inmiddels gedaan, we zijn nu bezig met het planten van grassen en beplanting/bomen. Naar verwachting is dit klaar in februari.

Een aantal velden zijn al gedaan, kijkt u eens bij veld A,B, en H. 

Meer informatie? Kijk op ons infobord of vraag het bij de receptie. Onze beheerder vertelt u graag meer.

Delen:

Cookies

Deze site gebruikt cookies, kies hier welke u wilt accepteren.

Geavanceerd