Spreeuwenkasten

14-02-2020

Veel mensen denken dat de spreeuw een saaie zwarte vogel is die de boel flink onderpoept. Maar daarmee wordt de ze vogel enorm tekort gedaan! Want als je ze goed bekijkt dan zie je dat ze prachtig zijn. In het zonnetje heeft hun verenkleed een olieachtige gloed. Ook hebben ze een schitterende zang en kunnen ze andere vogels heel goed nadoen. Er broeden tussen de 450.000 en 750.000 paartjes spreeuwen in Nederland. Dat lijkt veel, maar als je bedenkt dat dit er in 1985 drie keer zoveel waren, dan kijk je er toch anders tegenaan. Spreeuwen hebben het moeilijk, waarschijnlijk doordat er te weinig voedsel beschikbaar is en op te weinig plekken. Spreeuwen zoeken op grasland naar insectenlarven, bijvoorbeeld van de langpootmug.

Op Rusthof komen spreeuwen voor, maar niet in grote aantallen. Om ze een handje te helpen hebben we op 10 januari tien nestkasten voor spreeuwen opgehangen. Dit hebben we gedaan om het de spreeuw makkelijker te maken. De kasten hangen bij elkaar op een hoogte tussen de 2 en 4 meter. We hopen dat ze de kasten snel vinden en er gaan broeden. We zijn benieuwd en houden u op de hoogte!

 

Vogelwachter Adriaan organiseert regelmatig wandelingen op begraafplaats Rusthof. Ga mee op zoek naar grote bonte spechten, groene spechten, buizerds, goudvinken en puttertjes. 

Op dit moment staat de volgende excursie gepland op Rusthof:
Zondag 15 maart 2020 (16:00u-18:30u).
Meer informatie en inschrijven op www.vogelwachteradriaan.nl/rusthof

 

 

Delen:

Cookies

Deze site gebruikt cookies, kies hier welke u wilt accepteren.

Geavanceerd