Toegankelijkheid Rusthof

04-11-2019

Op Rusthof houden we rekening met de belangen van mensen die slecht te been zijn. Juist op een begraafplaats is toegankelijkheid  voor alle nabestaanden belangrijk.

Servicepunt in 2020

Zoals beschreven in de vorige nieuwsbrief komt er in de loop van volgend jaar nog een servicepunt tegenover de bushalte en vlakbij de mindervaliden parkeerplaatsen. Dit servicepunt wordt de plek voor de rolstoelen en kruiwagens.

Rostoelen en kruiwagens staan nu nog onder de linker poort. Deze afstand is voor sommige bezoekers te ver van de parkeerplaats. Daarom is op zondag het voorplein toegankelijk met de auto (de verkeerspaal is dan naar beneden). 

Toegang tot de aula’s.

Iemand afzetten voor de deur van een aula is altijd mogelijk.

De grote aula (Lichtzaal) heeft een toegankelijke entree voor rolstoelen, maar de kleine aula (de oudste) niet. Deze aula staat op de Monumentenlijst en daarom mag de ingang niet worden aangepast. Mensen in een rolstoel of met een rollator kunnen door de achteringang naar binnen,  maar kunnen vandaaruit niet naar de wachtruimte. 

Toegang tot de begraafplaats

Aansluitend aan een dienst in de aula kunnen mensen die slecht ter been zijn gebruik maken van een parkwagen om het graf te bereiken. Na de begrafenis rijdt die hen ook weer terug.

Mensen met een invalidenparkeerkaart kunnen met hun auto de begraafplaats oprijden. Een ‘tag’ om de linker verkeerspaal te laten zakken, is verkrijgbaar bij de receptie. Hiervoor is de invalidenparkeerkaart en 20 euro borg nodig.

Heeft u geen invalidenparkeerkaart, dan is het mogelijk om op doordeweekse dagen een afspraak te maken. Een medewerker brengt u dan in een parkwagen naar het graf.

Naast parkwagens zijn er nog andere zaken waarmee de begraafplaats tegemoet komt aan  gehandicapten. Alle hoofdpaden zijn verhard en hierdoor toegankelijk voor rolstoelen en scootmobielen. Ook zijn er gratis rolstoelen beschikbaar (onder de linkerpoort).

Heeft u vragen over de toegankelijkheid van Rusthof, neem dan contact op met Lisan van Hees via MSL.vanHees@amersfoort.nl of 033-4613603.

 

 

 

 

 

 

 

 

Delen:

Cookies

Deze site gebruikt cookies, kies hier welke u wilt accepteren.

Geavanceerd