Asbestemming

Wanneer u een crematie van een dierbare heeft gehad, zijn er verschillende mogelijkheden voor de asbestemming. U bepaalt helemaal zelf wat u daarmee doet en welke asbestemming het beste bij u en uw familie past.

Asbestemming

Er zijn diverse mogelijkheden wat betreft de asbestemming:

  • As uitstrooien
  • Urnenheuvel
  • Urnentuin
  • Urnenmuur
  • De as mee naar huis nemen

As uitstrooien

Ten eerste kunt u ervoor kiezen de as uit te strooien. Dan rest de vraag alleen nog waar u dat precies wilt gaan doen. Op onze begraafplaats vindt u een aantal velden voor asverstrooiing waar u de as kunt verspreiden. Is er een bepaalde plek die u een goed gevoel geeft of had de overledene misschien een plaats waar hij of zij graag kwam? Ook daar kunt u de as uitstrooien. U bepaalt zelf welke dierbare plek de asbestemming wordt.

Urn plaatsen op begraafplaats Rusthof

Op de begraafplaats Rusthof hebben wij een aantal gebieden die geschikt zijn als asbestemming: een heuvel, tuin en een muur. Op de heuvel geven wij plaatsen uit voor een periode van 25 jaar. Na deze periode kunt u de urnplaats met tien jaar verlengen. De heuvel is mooi bedekt met gras en heide en heeft een rustige uitstraling. In de tuin vindt u heesters en vaste planten waar u voor periodes van vijf jaar een plaats kan nemen. Rondom de vijver vindt u tot slot twee urnenmuren met 200 nissen.

De as mee naar huis nemen

Het is absoluut niet verplicht om de as te verstrooien. Als u zich daar niet prettig bij voelt kunt u de asbus ook mee naar huis nemen. Bewaar het in een sierurn en zet het op een dierbare plek neer.

Meer weten? Neem nu contact met ons op »

De asbestemming bepalen

Neem gerust contact met ons op als u de as bij ons in de Rusthof wilt plaatsen. Kies een mooie plek uit waar u later nog terug wil komen ter herdenking.

laan
Laan naar Aula Crematorium en Begraafplaats Amersfoort
Laan naar Aula Crematorium en Begraafplaats Amersfoort
Begraafplaats
Bosbegraafplaats De Rusthof Amersfoort
Bosbegraafplaats De Rusthof Amersfoort
nvt
Crematorium en Begraafplaats Amersfoort
Crematorium en Begraafplaats Amersfoort
Vijver
nvt
Crematorium en Begraafplaats Amersfoort
Crematorium en Begraafplaats Amersfoort

Begraven

Loofbomen en altijd groene naaldbomen geven Begraafplaats Rusthof een bijzondere sfeer. Wij adviseren en begeleiden u bij de keuze van een rustplaats.

Meer over begraven