Begraven Amersfoort

Wanneer er een overlijden plaatsvindt zijn er veel zaken die u als nabestaande moet regelen. Dit varieert van de begraafplaats en plechtigheid tot de keuze van het graf. Wilt u uw familielid laten begraven in Amersfoort? Dan kunt u ervoor kiezen dat bij de begraafplaats Rusthof te doen.

Begraven Amersfoort

Er zijn erg veel keuzes die u moet maken na een overlijden. Daarom adviseren wij u daar graag bij. Wij helpen u met het beantwoorden van de volgende vragen:

  • Hoe komt de plechtigheid eruit te zien?
  • Waar komt het graf te liggen?
  • Kiest u voor een steen of monument?

De plechtigheid

U bepaalt helemaal zelf hoe u wilt dat de plechtigheid eruit komt te zien. Uiteraard kunnen wij u daarin wel adviseren en bijstaan. Vaak begint de dienst in de aula waar de kist wordt geplaatst, samen met de bloemstukken en de kaarsen. Er kan muziek worden afgespeeld en wij geven u de mogelijkheid om een aantal mensen te laten spreken. Wanneer u dit niet wilt is dat uiteraard ook helemaal goed. Na de dienst in de aula wordt de kist naar het graf gebracht. Ook daar kan er eventueel nog iemand spreken. Wij begeleiden u na de begrafenis naar de condoleanceruimte. Daar kunt u samen met de familie, vrienden en kennissen van de overledene samen zijn.

De ligging van het graf

Samen met uw familie kiest u een mooie plek uit voor de overledene op onze begraafplaats. U kunt voor een eigen graf of een algemeen graf kiezen. Een eigen graf geven wij uit voor een periode van 25 jaar en deze kunt u vervolgens steeds met 5 of 10 jaar verlengen. Bij een algemeen graf wordt er voor u bepaald waar de overledene wordt begraven. Wat betreft de ligging van het graf heeft onze begraafplaats veel loofbomen en naaldbomen, wat een groene omgeving creëert.

Grafsteen of gedenkteken

Het is een persoonlijke keuze of u ervoor kiest om een grafsteen of monument op het graf te laten plaatsen. Ook hierbij adviseren wij u graag en geven we tegelijkertijd uw eigen wensen de ruimte.

Meer weten? Neem nu contact met ons op »

Begraven in Amersfoort op de begraafplaats Rusthof

Onze begraafplaats Rusthof is een prachtige plek om uw familielid te laten begraven in Amersfoort. Neem gerust eens contact met ons op voor meer informatie.

laan
Laan naar Aula Crematorium en Begraafplaats Amersfoort
Laan naar Aula Crematorium en Begraafplaats Amersfoort
Vijver
nvt
Crematorium en Begraafplaats Amersfoort
Crematorium en Begraafplaats Amersfoort
nvt
Crematorium en Begraafplaats Amersfoort
Crematorium en Begraafplaats Amersfoort
Begraafplaats
Bosbegraafplaats De Rusthof Amersfoort
Bosbegraafplaats De Rusthof Amersfoort

Begraven

Loofbomen en altijd groene naaldbomen geven Begraafplaats Rusthof een bijzondere sfeer. Wij adviseren en begeleiden u bij de keuze van een rustplaats.

Meer over begraven