Leerlingen plaatsen insectenhotels

Leerlingen van het Groenhorst College in Njkerk maken speciaal voor Rusthof insectenhotels. Deze schuilplaatsen zijn bedoeld om insecten te laten overwinteren. Ze passen bij het thema duurzaamheid van de Week van de Begraafplaatsen (vanaf 27 mei).

De school was direct enthousiast, toen Rusthof het voorstel deed om voor de begraafplaats insectenhotels te maken. De leerlingen mogen hun werk op dinsdagmiddag 30 mei zelf ophangen. Ze worden daarbij begeleid door Harry Bosman, opzichter van de begraafplaats.

Rusthof is één van de mooiste begraafplaatsen van het land, met bijzondere flora en fauna. Tijdens de Week van de Begraafplaatsen worden ook foto's tentoongesteld van medewerker Geert van den Tweel, die de bijzondere vogelpopulatie met zijn camera fraai in beeld heeft gebracht.

Het Groenhorst College is hard aan het werk om het keurmerk van Eco-Schools te verkrijgen. Het zilveren certificaat is al ontvangen. Nu is de school nog maar één stap verwijderd van het internationale keurmerk voor duurzame scholen. De school wil een actieve bijdrage leveren aan het goed en bewust omgaan met elkaar en het milieu.