Begraven

Bij het regelen van een begrafenis komt er veel op u af. We kunnen ons dan ook voorstellen dat u vragen heeft  over de plechtigheid, de keuze van het graf of de kosten van een begrafenis. Wat uw vraag ook is, op deze website proberen we u zo goed mogelijk te informeren over onze faciliteiten en het maatwerk dat wij bieden. Want als het op begraven aankomt, kunt u bij ons alle kanten op.  Uiteraard adviseren we u graag persoonlijk. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

De begraafplaatsen

The Image

Rusthof

Begraafplaats Rusthof werd in 1931 in gebruik genomen. Het is een ruim opgezette bosbegraafplaats met een bijzondere sfeer en een vredig karakter.

The Image

Soesterkwartier

Begraafplaats Soesterweg stamt uit 1899 en is de oudste begraafplaats van de gemeente Amersfoort. Alleen in de bestaande graven wordt nog bijgezet.

The Image

Maranatha

Maranatha is het katholieke gedeelte van Rusthof. Deze begraafplaats heeft graven met een vaste indeling, die op kleine velden en in het bos liggen.

Grafkeuze

Vaak maken familieleden en nabestaanden ter plaatse een keuze voor een graf. Op Rusthof en Maranatha is het ook mogelijk om al voor het overlijden een keuze te maken.

De keuze voor een laatste rustplaats kan onderdeel uitmaken van een naderend afscheid. Maar mensen kiezen ook steeds vaker ver van tevoren hun graf uit, als ze nog met volle kracht in het leven staan. Er zijn verschillende soorten graven beschikbaar.

Meer info over grafkeuze

Kostenindicatie

De ene begrafenis is de andere niet. Het spreekt dan ook voor zich dat de kosten voor een begrafenis verschillen. Dat heeft allemaal te maken met de wensen en het maatwerk dat wij altijd leveren. We kunnen u wel een kleine indruk geven van de algemene kosten. Afhankelijk van het soort graf kan de prijs tussen de € 532,- en € 15248,- liggen. Een plechtigheid op de begraafplaats kost minimaal € 948,- zonder het gebruik van de aula.

Daarnaast betaalt u per jaar een bedrag voor het onderhoud van het graf. Dit verschilt per graf, maar u kunt rekenen op een tarief tussen de € 64,- en € 132,-.

Meer info over kostenindicatie


Advies beplanting

Konijnen zijn dol op verse bloemen en planten. Om teleurstelling te voorkomen, hebben we een lijst gemaakt met planten die u wel neer kunt zetten. Uiteraard is het geen garantie dat de diertjes er vanaf blijven, maar we hebben er goede ervaringen mee.

Bekijk hier ons plantenadvies

Grafbedekking

De keuze voor een gedenkteken op het graf van een dierbare is natuurlijk heel persoonlijk. We geven u graag zoveel mogelijk gelegenheid en vrijheid om uw eigen wensen in te vullen bij het ontwerp.

Er is echter wat minder keuzevrijheid op bepaalde delen van de begraafplaats, zoals de urnenheuvel en de algemene graven. U mag op ieder graf een gedenkteken plaatsen. Hiervoor dient de rechthebbende vooraf wel een vergunning aan te vragen.

Meer info over grafbedekking

Onderhoud van de begraafplaatsen

Wij zorgen ervoor dat de begraafplaats er netjes uitziet en goed wordt onderhouden. Dit wordt betaald uit de kosten van het onderhoud.

Het hele jaar door doen wij (groot) onderhoud aan de begraafplaatsen. We doen ons best om daarbij zo ecologisch mogelijk te werk te gaan. Wat we precies doen, leest u hieronder.

  • Ieder jaar rond april spuiten we de monumenten schoon en krijgen ze een behandeling om algengroei tegen te gaan.
  • Als een graf verzakt, hogen we dit weer op en vullen we het met grond aan.
  • Als een monument verzakt is, kunnen we dit meestal weer herstellen; hier betaalt u wel een vergoeding voor. Indien het voor ons niet mogelijk is verzoeken wij u contact op te nemen met een steenhouwer
  • Gemiddeld zeven keer per jaar verwijderen we onkruid. We halen bladeren weg en maaien het gras.
  • Takken die over het graf hangen, halen wij weg. Wij snoeien geen beplanting op het graf. Maar halen wel het groen weg wat buiten de grafmaat valt.
  • Een aantal keer per jaar steken we de grafnummers weer af (Maranatha)

We doen ons best om zo ecologisch mogelijk te werk te gaan. Van u vragen we om het graf en het monument te onderhouden.

 

Een begrafenis of crematie levert vaak vragen op.
Wij kunnen u daarbij helpen.

Bekijk onze veelgestelde vragen.
Of neem hieronder contact met ons op:

Cookies

Deze site gebruikt cookies, kies hier welke u wilt accepteren.

Geavanceerd