Grafdelver Geert heeft oog voor omgeving

19-09-2018

Wie had gezegd dat hij hetzelfde werk als zijn grootvader ging doen, zou Geert van den Tweel voor gek hebben verklaard. Maar inmiddels delft hij al vijftien jaar graven op Rusthof.

Als koster van de kerk in Leusden groef zijn opa eigenhandig met een schep, kleinzoon Geert heeft op Rusthof gelukkig een graafmachine voor het grove werk. Op de dag van een begrafenis zorgt hij er met collega Wilco voor dat het graf uitgediept is en de lift klaarstaat die de kist laat zakken.

,,Mooi werk'', noemt Geert het. Mensen helpen op hun laatste reis. En dat lekker in de buitenlucht op één van de mooiste begraafplaatsen van het land. Heel wat anders dan zijn oude werk als vrachtwagenchauffeur. De stress van het telkens op tijd leveren en de drukte op de weg mist hij niet.

Tegenwoordig gaat Geert (49) geregeld een uurtje eerder naar zijn werkplek dan nodig. Zo mooi vindt hij de omgeving. Naast hem ligt bijna altijd zijn fotocamera. Want ijsvogels, bonte vliegenvangers, roodborstjes, geen vogel gaat ongezien aan hem voorbij. Laatst nog slaagde hij erin de houtsnip vast te leggen op beeld. Die had hij in de vijftien jaar dat hij op Rusthof werkt nog nooit gezien.

Geert werkt dus met hart voor de zaak, voor de natuur én voor de mensen. ,,Want we maken natuurlijk ook af en toe een praatje met bezoekers die daar behoefte aan hebben.''

Delen:

Cookies

Deze site gebruikt cookies, kies hier welke u wilt accepteren.

Geavanceerd