Grafkeuze

Vaak maken familieleden en nabestaanden ter plaatse een keuze voor een graf. U kunt er ook voor kiezen om voor het overlijden een graf uit te zoeken. Dat komt tegenwoordig steeds vaker voor. De keuze voor een laatste rustplaats kan een mooi onderdeel zijn van een naderend afscheid. U kunt kiezen uit verschillende soorten graven.


Plattegrond

begraafplaats Rusthof

begraafplaats Maranatha

Grafkeuze
Particulier graf of Algemeen graf

Een particulier graf geven we uit voor een periode van 10, 25 jaar of een graf voor onbepaalde tijd. Aan het einde van die periode kan het graf steeds met vijf of tien jaar worden verlengd. De familie stelt een rechthebbende aan; die bepaalt wie er in het graf wordt begraven of bijgezet. In ieder graf kunnen ook vier asbussen worden begraven. U kunt kiezen uit een padgraf, bosgraf of keldergraf.

In een algemeen graf mogen maximaal drie personen worden begraven. In de praktijk betekent dit bijna altijd dat overledenen die elkaar niet gekend hebben in een graf komen te liggen. Deze graven hebben een afmeting van 1x2 meter en kunt u niet zelf uitzoeken. We geven ze uit voor een periode van tien jaar. Verlenging is niet mogelijk.


Padgraf

Padgraven liggen op een rij aan een pad. Deze geven we uit voor twee personen met een afmeting van 1x2 meter. Op de velden A en B zijn de graven voor 1 persoon (Rusthof).


Bosgraf

Op speciale bosgedeeltes (afdeling 25A, 27A, 28A en 29A) liggen de bosgraven met een afmeting van 1x2 of 2x2 meter. Deze geven we uit voor 2 of 4 personen.


Keldergraf

Keldergraven geven we vooral uit op het oudere gedeelte van Rusthof. U kunt kiezen voor een twee- of vierpersoonskelder met een afmeting van 2x2 meter. 

 

Om een graf uit te zoeken kunt u een afspraak maken. Een medewerker van Crematorium en Begraafplaats Amersfoort gaat dan met u me om u te begeleiden en te adviseren in uw keuze. 


Kinderhof

De kinderhof is een eigen plek op de begraafplaats met een besloten, intieme sfeer. De graven geven we uit voor 10 of 25 jaar, met verlengingsmogelijkheden van telkens vijf of tien jaar. Een graf op De kinderhof meet 1.50x075 meter. 


Algemeen Kindergraf

In deze kindergraven zijn maximaal 2 begravingen mogelijk. Deze graven kunt u niet uitzoeken. We geven ze uit voor een periode van tien jaar. Verlenging is niet mogelijk.  


Islamitisch deel

Begraven volgens de Islamitische tradities kan op een speciaal gedeelte van Rusthof. Dit deel is tot stand gekomen in samenspraak met 6 moskeeën. Zo liggen de padgraven naar het zuid-oosten gericht, zodat de overledene met het gezicht naar Mekka begraven ligt.

De padgraven geven we op volgorde uit voor 1 persoon voor 10 of 25 jaar met een afmeting van 1x2 meter. 

 

Rechthebbende

De rechthebbende is de enige persoon die de bevoegdheid heeft om te bepalen wie er in het graf begraven mag worden en wat er op het graf geplaatst wordt. 

Via een overboeking kunnen de grafrechten op een andere naam gezet worden, mits de rechthebbende hiervoor toestemming geeft. Bij overlijden van de rechthebbende moet de overboeking binnen een jaar plaatsvinden. U kunt een overboekingsformulier downloaden of via ons kantoor aanvragen. .

Wanneer u als rechthebbende de grafrechten wil beëindigen, kunt u dit doen via een afstandsverklaring. Deze kunt u downloaden of via ons kantoor aanvragen. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Als de tijd voor het grafrecht bijna is verstreken, nemen we contact met u op voor een mogelijke verlenging. U ontvangt ongeveer 2 maanden voordien een brief met uitleg over de mogelijkheden. 

Meer over grafkeuze

Wilt u meer weten over grafkeuze bij Begraafplaats Amersfoort? Neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Cookies

Deze site gebruikt cookies, kies hier welke u wilt accepteren.

Geavanceerd