Beeld en geluid

Muziek is niet meer weg te denken bij een plechtigheid. Mooie, betekenisvolle muziek kan een enorm waardevolle toevoeging zijn aan de ceremonie. Daarom bieden we verschillende mogelijkheden om dit goed tot zijn recht te laten komen.

Een beeldopname kunt u via de uitvaartondernemer aanvragen. De opname kunt u na de dienst krijgen op een USB-stick. De opname wordt 1 maand bewaard, daarna is een kopie niet meer mogelijk.    

Via Live-uitvaart kunnen nabestaanden die niet aanwezig kunnen zijn bij een uitvaartdienst, bijvoorbeeld familieleden in het ziekenhuis of vrienden in het buitenland, de uitvaart online bijwonen. De live-uitvaart kunt u via de uitvaartondernemer bij ons aanvragen. U ontvangt een unieke code en een rechtstreekse link naar de website om live me te kunnen kijken. Deze code wordt per e-mail alleen verstrekt aan de aanvrager. De aanvrager dient zelf de link in de bevestigingsmail te activeren. De aanvrager kan zelf besluiten aan wie de code wordt verstrekt.

Nadat u de inlogcode op de site van

http://www.cba-amersfoort.nl/live-uitvaart

heeft ingevoerd, wordt u automatisch doorgeleid naar de uitvaartdienst. De opname is tot 30 dagen na activeren van de link terug te zien. Daarna worden de opnames gewist (bij een onverwachte stroomstoring kunt u geen aanspraak maken op een vergoeding).

Uw muziek/ of beeldmateriaal kunt u mailen naar: regie@cba-amersfoort.nl

Graag ontvangen wij bij het aanleveren van uw muziek en/of beeldmateriaal de volgende gegevens:

 • de naam van de overledene;
 • het tijdstip van de plechtigheid;
 • de titel, artiest en tijdsduur van de nummers;
 • de volgorde van afspelen;
 • de naam en het telefoonnummer van de contactpersoon.

Voor een goede voorbereiding is het wel nodig dat de muziek en/of beeldmateriaal uiterlijk 24 uur voorafgaand aan de plechtigheid bij ons aanwezig zijn (zaterdag en zondag wordt niet meegerekend).

Muziek
Op het moment dat u de muziek gaat uitzoeken kunt u gebruik maken van onze uitgebreide muziekcollectie. Deze collectie, van modern tot klassiek en van Nederlandstalig tot kerkelijke liederen, kunt u vinden op onze website. U kunt hier ook een fragment van de door u uitgezochte muziek beluisteren en de door u gekozen nummers via onze website aan ons doorgeven. 

Onze muziekcollectie wordt dagelijks uitgebreid met nieuwe nummers die mogelijk nog niet in onze muzieklijst vermeld staan. Kunt u een nummer dat u zoekt niet vinden, belt u ons dan even 033-4613603, we kijken graag met u mee.

Zelf muziek aanleveren

Indien uw keuze niet in onze collectie aanwezig is, kunt u ook uw eigen muziek (MP3/MP4) uploaden via onze website. Het is uiteraard ook mogelijk om uw muziekbestanden te mailen. Indien u veel bestanden wilt mailen adviseren wij u om gebruik te maken van WeTransfer of Dropbox. Muziekbestanden van Youtube  kunnen wij rechtstreeks opnemen. U kunt hiervoor de link van het betreffende muziekstuk naar ons mailen regie@cba-amersfoort.nl

Uw muziekbestanden naar ons toebrengen kan natuurlijk ook. U kunt uw muziekbestanden op (bij voorkeur originele) CD’s of USB-stick tijdens kantooruren afgeven bij de receptie. De CD’s en/of USB-stick krijgt u na afloop van de plechtigheid via uw uitvaartleider weer overhandigd.

 

 

 

Beeldmateriaal aanleveren

Het is in beide zalen mogelijk beeldmateriaal te vertonen op een scherm. We hebben de softwareprogramma’s MS PowerPoint, Photoviewer, Windows Media Player en VLC Media Player.
Ook hier zijn er verschillende opties waar u uit kunt kiezen: een enkele stilstaande foto, een fotopresentatie, film, of combinatie van film en video.

 • Enkele stilstaande foto
  Een enkele foto kunt u het beste aanleveren als JPG-bestand of in een MS PowerPoint presentatie.

 • Fotopresentatie
  U kunt uw foto’s als MS PowerPointpresentatie aanleveren (PPT of PPTX). Denkt u goed na over het verloop van de plechtigheid en wat u wilt met de presentatie tijdens de plechtigheid, zodat u de instellingen van de presentatie hierop kunt aanpassen. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan de tijdsinstelling per dia (minimaal 5 seconden), het vastzetten van de laatste dia of de presentatie juist automatisch opnieuw laten opstarten na de laatste dia. Voor het mooiste resultaat adviseren wij u te kiezen voor een zwarte ondergrond en een beeldverhouding van 16:9. Indien u de presentatie volledig synchroon wilt laten lopen met de door u gekozen muziek dan kunt u het muziekbestand koppelen aan uw presentatie. Door een dergelijke koppeling kan de geluidskwaliteit mogelijk iets minder worden.

 • Film
  Een film kunt u aanleveren in een powerpoint-bestand. Voor een optimale afstemming met onze apparatuur is het handig als u het filmpje voorafgaand en na afloop voorziet van ongeveer 5 seconden zwart beeld.

 • Combinatie van verschillende opties
  Indien u meerdere presentaties of een combinatie van bovenstaande mogelijkheden wilt gebruiken vragen wij u om dit in één complete PowerPointpresentatie te verwerken. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan een stilstaande foto bij binnenkomst van de belangstellenden, een lopende presentatie tijdens het afspelen van uw muziek en weer een stilstaande foto tijdens de sprekers.   

 

 

Muziekboek

We beschikken over duizenden muziekstukken waar u uit kunt kiezen

Staat uw keuze er niet bij?

Als uw keuze niet in ons muziekboek aanwezig is, kunt u ook uw eigen muziek (MP3/MP4) uploaden via onze website. Het is uiteraard ook mogelijk om uw muziekbestanden te mailen. Als u veel bestanden tegelijkertijd wil mailen, adviseren we u om gebruik te maken van WeTransfer of Dropbox.
Muziekbestanden van Youtube kunnen wij rechtstreeks opnemen. U kunt hiervoor de link van het betreffende muziekstuk naar ons mailen. 

U kunt natuurlijk ook uw muziekbestanden naar ons toe brengen. Tijdens kantooruren kunt u de (bij voorkeur originele) cd’s en/of USB-stick bij de receptie afgeven. Na de plechtigheid krijgt u uw spullen weer terug van uw uitvaartleider.


Film

Een film kunt u aanleveren als .WMV of als .MPEG4 bestand. Voor een optimale afstemming met onze apparatuur is het handig als u het filmpje voorafgaand en na afloop voorziet van ongeveer 5 seconden zwart beeld. 

Combinatie

Als u meerdere presentaties of een combinatie van bovenstaande mogelijkheden wilt gebruiken, vragen wij u om dit in één complete PowerPointpresentatie te verwerken. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan een stilstaande foto bij binnenkomst van de belangstellenden, een lopende presentatie tijdens het afspelen van uw muziek en weer een stilstaande foto tijdens de sprekers. Mocht u er niet uitkomen, dan kunnen we u altijd helpen.


Hieronder vindt u nog een aantal tips voor het aanleveren van beeldmateriaal.


Fotopresentatie

U kunt uw foto’s als PowerPointpresentatie aanleveren (PPT of PPTX). Denk goed na over het verloop van de plechtigheid en wat u wilt met de presentatie tijdens de plechtigheid, zodat u de instellingen van de presentatie hierop kunt aanpassen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de tijdsinstelling per dia (minimaal 5 seconden), het vastzetten van de laatste dia of de presentatie juist automatisch opnieuw laten opstarten na de laatste dia.

Voor het mooiste resultaat adviseren wij u te kiezen voor een zwarte achtergrond en een beeldverhouding van 16:9. Indien u de presentatie volledig synchroon wilt laten lopen met de door u gekozen muziek dan kunt u het muziekbestand koppelen aan uw presentatie. Mogelijk wordt dan de geluidskwaliteit iets minder.

Een begrafenis of crematie levert vaak vragen op. 
Wij helpen u graag.

Bekijk onze veelgestelde vragen of neem direct contact met ons op.

Cookies

Deze site gebruikt cookies, kies hier welke u wilt accepteren.

Geavanceerd