Grafbedekking

Er zijn veel mogelijkheden op het gebied van grafbedekking. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een mooi gedenkteken op het graf te plaatsen. Op deze pagina vertellen wij u meer over de diverse opties en de richtlijnen voor grafbedekking.


Plattegrond Rusthof

Bekijk het plattegrond 

Vrijheid in ontwerp

De keuze voor een gedenkteken op het graf van een dierbare is natuurlijk heel persoonlijk. We geven u graag zoveel mogelijk gelegenheid en vrijheid om uw eigen wensen in te vullen bij het ontwerp.

Er is wel wat minder keuzevrijheid op bepaalde delen van de begraafplaats, zoals de urnenheuvel en de algemene graven


Vergunning

Op ieder graf mag een gedenkteken geplaatst worden. Hiervoor is het wel noodzakelijk voor de rechthebbende om vooraf een vergunning aan te vragen. Meestal regelt de steenhouwer dit voor u, maar in sommige gevallen moet u zelf een vergunning aanvragen. U kunt ook een vergunning aanvragen als u zelf een monument gaat maken.

Download vergunningaanvraag

Ook moet u zich, met betrekking tot grafbedekking, aan een aantal regels houden. Dit heeft te maken met veiligheidsnormen en het aanzien van de begraafplaats. We geven ook advies over beplanting die bestand is tegen konijnenvraat.

Download grafbedekkingsvoorschriften

 

Afmetingen van de graven en gedenktekens

Hieronder vindt u de afmetingen van de graven, met daarachter de afmeting van het gedenkteken. De afmetingen zijn in meters, tenzij anders aangegeven.

Graven: afmeting graf (m), afmeting Gedenkteken (m)
Algemeen graf: 1x2, 45x65x6 cm
Padgraf: 1x2, 1x2 hoogte in overleg
Bosgraf: 2x2, 2x2 hoogte in overleg
Kindergraf: 1.50x0.75, 1.50x0.75 hoogte in overleg
Algemeen Kindergraf: 0.75x1.50, 50x50 cm
Islamitisch graf: 1x2, 1x2 hoogte in overleg

 
Een verzorgde begraafplaats

We vinden het belangrijk dat de begraafplaats een verzorgd aanzien houdt. Daarom halen we materiaal weg dat buiten de grafmaat staat. Dat geldt ook voor grafbedekking die in een verwaarloosde staat verkeert. Het gebruik van grind, split en schelpen is niet toegestaan op algemene graven.

Bloemen zijn uiteraard toegestaan, maar plaats losse bloemen wel in een punt- of insteekvaas. Deze vazen vindt u verspreid over de begraafplaats.

Wij zijn niet aansprakelijk voor verlies, diefstal en/of beschadiging van uw eigendommen.

 

Meer over grafbedekking

Wilt u meer weten over grafbedekking bij Begraafplaats Amersfoort? Neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Cookies

Deze site gebruikt cookies, kies hier welke u wilt accepteren.

Geavanceerd