Poortkamer

Na de crematie komt de vraag: wat gaat u met de as doen? Daar zijn vele mogelijkheden voor. Op Rusthof hebben wij een kamer ingericht met voorbeelden van urnen, asrelieken, grond- en sluitplaten en assieraden. De Poortkamer is alleen op afspraak te bezoeken, zodat u in alle rust de mogelijkheden kunt bekijken en een keuze kunt maken.

De Poortkamer is geopend op werkdagen, behalve donderdag. Op zaterdag en zondag is de kamer gesloten.

(033) 461 36 03

Urnen

Als u de as van uw dierbare wilt bewaren in een urn (of meerdere kleine urnen), dan zijn er veel mogelijkheden. De Poortkamer beschikt over urnen in allerlei afmetingen en van verschillende materialen (glas, roestvrijstaal, hout, natuursteen, keramiek). U kunt ook kiezen voor biologisch afbreekbare urnen die u kunt begraven of in zee kunt laten zakken.
De Poortkamer is naast een winkel ook een ruimte waar kunstenaars unieke urnen hebben tentoongesteld.


Sluitplaten

Om een urnennis af te sluiten, gebruiken we sluitplaten van glas of zwart natuursteen. U kunt tekst en/of een afbeelding op de plaat laten zetten. In de Poortkamer kunt u voorbeelden bekijken of inspiratie opdoen.


Grondplaten

In de urnentuin of op een bestaand graf wordt de urn bevestigd op een vorstbestendige grondplaat. In de Poortkamer kunt u een grondplaat uitkiezen van natuursteen of keramiek.

Sieraden

Een klein beetje as in een sieraad bewaren: heel gewoon en toch bijzonder. We hebben verschillende glazen kralen, hangers, ringen en armbanden in zilver, goud of staal. U kunt kiezen uit moderne en klassieke modellen in verschillende prijsklassen.


Asrelieken

Een asreliek is een klein kunstwerk waarin een beetje as is verwerkt of in bewaard kan worden. We hebben asrelieken in allerlei kleuren en vormen.


Vullen van urnen en sieraden

Dat regelen wij voor u: alle urnen, sieraden en asrelieken die u bij ons koopt laten wij voor u vullen met as.

 

Muziekboek

Muziek is een belangrijk element bij een plechtigheid. We bieden diverse mogelijkheden om dit goed tot zijn recht te laten komen. We beschikken over een uitgebreide muziekcollectie van enkele duizenden muziekstukken waaruit u kunt kiezen. Van modern tot klassiek en van Nederlandstalig tot kerkelijke liederen.

Cookies

Deze site gebruikt cookies, kies hier welke u wilt accepteren.

Geavanceerd